MARK HUMMEL & TOMI LEINO BAND 3/12 N9 Villa, Eeklo  SocialTwist Tell-a-Friend

Gebruik dit forum om je optredens, festivals of andere bluesevenementen aan de Blueskalender toe te voegen die plaatsvinden in België. Enkel voor organisatoren, promotoren en/of bands.
Forum regels
Opgelet: posts die hier geplaatst worden hebben enkel de bedoeling de bespreking van een optreden mogelijk te maken. Elke post die hier geplaatst wordt moet betrekking hebben op een optreden dat ook in de kalender geplaatst werd! Graag dan ook een link in je kalenderpost naar je post in dit forum.

MARK HUMMEL & TOMI LEINO BAND 3/12 N9 Villa, Eeklo

Berichtdoor N9Villa » vrijdag, 04 november 2011, 10:46

MARK HUMMEL & TOMI LEINO BAND (US/FI)
> OUTSTANDING BLUES HARMONICA
ZATERDAG 03/12/2011
N9 VILLA, EEKLO

Mark Hummel verdeelt zijn tijd tussen Noord-Amerika en Europa. In september was hij nog live mee te maken tijdens 17 concerten in Nederland, Duitsland, Zwitserland en Finland. Nu komt hij over voor (slechts) vijf concerten, waarvan twee in België en drie in Finland. En er is reeds een volgende tournee aangekondigd voor mei volgend jaar, waarin hij o.a. ook in Banana Peel/Ruiselede zal te zien zijn. De nu 55-jarige Hummel behoort tot de absolute elite van blues harmonicaspelers, dat zal nog wel blijken. Hij is geboren in Connecticut, maar groeide op in Los Angeles, waar hij al gauw (via Mexicaanse babysitters) in contact kwam met de zwarte muziek. Op zijn zestiende begon hij in bands te spelen, hij was ondertussen ook verhuisd naar (de toen erg roerige) universiteitsstad Berkeley/California. In 1980 startte hij zijn eigen band The Blues Survivors, een groep die tot op heden bestaat en ondertussen goed is voor 15 volwaardige albums. The Blues Survivors (waar de nu bekende gitarist Rusty Zinn een tijd lang deel van uitmaakte) bouwden ook een solide naam op als begeleiders van groten als Brownie McGhee, Lowell Fulson, Jimmy Rogers en tal van anderen. (Rusty is trouwens helemaal into reggae tegenwoordig, in de USA is het water tussen blues en reggae schijnbaar minder diep dan hier). Terug naar de les: in '91 had Hummel, die toen al een mooie reputatie had opgebouwd, een schitterend idee. Hij wou en zou de beste nog levende mondharmonicaspelers samenbrengen in een jaarlijkse rondreizende revue, de zgn. Blues Harmonica Blowout Series. Zo gebeurde en het initiatief sloeg erg goed aan, met overal uitverkochte zalen. In januari en februari verzamelen de heren opnieuw, deze keer in een eerbetoon aan Little Walter. Er staan 12 concerten gepland, met een bezetting van o.a. John Mayall, Charlie Musselwhite, Billy Boy Arnold, Sugar Ray Norcia (o.a. Roomful of Blues) enz. Voorgaande jaren wist Hummel ook Kim Wilson, Rod Piazza, James Cotton, Huey Lewis, Snooky Prior, Lazy Lester en nog tientallen anderen op te porren om mee te doen en naar het schijnt is de sfeer altijd zeer amicaal. Elk met zijn smoelschuifjes, iedereen content! The Blues Survivors zijn de vaste backingband op deze avonden. Mark Hummel was zowel in 2008, als in 2009 en 2010 genomineerd voor de Blues Awards en hij kondigt op zijn website een boek aan getiteld Big Road Blues - A Hummel Memoir of Life On The Road. We verwachten Hummel met de Finse Tomi Leino Band (een trio) en die (gitarist, zanger en harmonicaspeler) Tomi Leino is ook al geen gewone. In november toeren deze heren met James Harman en R.J. Micho zei ooit: "Tomi Leino is one of the best musicians I've ever heard". Bluesliefhebbers nog dit: Hummel wordt meestal bij de West Coast bluesartiesten gerekend. Maar hij beheerst evengoed de Delta en Chicago blues, alsook de swing en meer jazzy blues. Noem hem gerust een allrounder, dat mag alleszins.

RESERVERING & TICKETVERKOOP : http://www.n9.beof 09 377 93 94
ticketprijs 10/13 euro


Afbeelding

N9Villa
Blues Boy||Blues Girl
Blues Boy||Blues Girl
 
Berichten: 37
Geregistreerd op: dinsdag, 12 januari 2010, 14:33
Contant: 14,661.30

Advertentie - Deze advertentie is niet zichtbaar voor leden

Keer terug naar België

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast